Π. Μαρινάκης: Το να μπλοκάρεις έστω και για μία ώρα τις εξετάσεις των φοιτητών δεν είναι ούτε ακτιβισμός ούτε κοινωνικό μέτρο

Screenshot_84.jpg

«Είτε αφορά σαμποτάζ, είτε αφορά καταστροφή δημόσιας περιουσίας, είτε παράνομη κατάληψη, είτε τέλεση οποιασδήποτε παράνομης πράξης, πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτή τη χώρα κάποια στιγμή ότι δεν είναι αντικείμενο πολιτικής συζήτησης η εφαρμογή του νόμου, ούτε είναι κάποια δεξιά ατζέντα ή δεξιά πολιτική. Και αυτοί, οι οποίοι καταχρώνται μάλιστα τη δημόσια περιουσία και τους φόρους των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών- γιατί το να μπλοκάρεις, για παράδειγμα, έστω και για μία ώρα τις εξετάσεις των φοιτητών δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε ακτιβισμός, ούτε ένα κοινωνικό μέτρο ή μια επαναστατική κίνηση. Είναι μια βαθιά παράνομη κίνηση, η οποία μάλιστα εμποδίζει φοιτητές να δώσουν τις εξετάσεις τους. Παρεμποδίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου. Είναι παιδιά, τα οποία με το υστέρημα, με τους κόπους των γονιών τους προσπαθούν να σπουδάσουν. Αλλά πιστεύω ότι το αυτονόητο πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, ό,τι πρέπει να κάνουν οι πρυτανικές αρχές αντίστοιχα για τους διοικητικούς και ό,τι προβλέπεται από τη δικαιοσύνη» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης , σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολιάζοντας το σαμποτάζ στις τηλεξετάσεις.

«Έχει καθήκον ο καθένας που κατέχει το οποιοδήποτε αξίωμα είτε σε επίπεδο πανεπιστημίου είτε κυβέρνησης είτε σε οποιοδήποτε επίπεδο να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως προβλέπει ο νόμος. Εφόσον ένας πρύτανης, για παράδειγμα, αντιλαμβάνεται και ενημερώνει ότι τελείται μια παράνομη πράξη πρέπει να ακολουθήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος για τους δράστες αυτής της πράξης και να επιβάλλει, εφόσον πιστοποιηθεί ότι συνέβη οτιδήποτε παράνομο, τις προβλεπόμενες ποινές» πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της εξεταστικής για τους φοιτητές, εφαρμογή του νόμου- όπου καλούνται οι αρχές- με ένα σωστά επιχειρησιακό τρόπο και από εκεί και πέρα να διανύσουμε και την υπόλοιπη απόσταση ως κράτος. «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση, που ξεκινήσαμε να τη διανύουμε έτσι ώστε να μην είναι καν είδηση η εκκένωση μιας κατάληψης» σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης , εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική έκβαση της συζήτησης με τους αγρότες, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί μόνο αιτήματα των αγροτών. «Τα αιτήματα των αγροτών, κατά κάποιον τρόπο, εφόσον τα πράγματα πάνε καλά, προχωράει η παραγωγή, μειώνεται το κόστος των προϊόντων, έχουν και θετική επίδραση συνολικά στην ελληνική κοινωνία. Για εμάς, όλα τα αιτήματα όλων των επαγγελματικών ομάδων είναι πολύ σημαντικά. Ο πρωθυπουργός αποδεικνύει στην πράξη ότι ακούει τα αιτήματα των πολιτών. Δεν γυρίζει την πλάτη σε καμία επαγγελματική ομάδα κι έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισήμανε ότι ακούγοντας τους αγρότες, η κυβέρνηση, ακούει και αιτήματα όλων των πολιτών, γιατί στο τέλος της ημέρας οι παρεμβάσεις που γίνονται υπέρ των αγροτών, λειτουργούν θετικά και για την οικονομία συνολικά, μειώνεται το κόστος των προϊόντων.

Σε ερώτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η επίσημη αποτύπωση της κατάστασης για κάθε ευρωπαϊκή χώρα για το κράτος δικαίου αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση για το κράτος δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Συντάσσεται κάθε χρόνο, κατά κανόνα το καλοκαίρι, η τελευταία συνετάχθη τον Ιούλιο και αναγνώρισε μια σειρά από σημαντικά σημεία προόδου της Ελλάδας. Υπάρχει, είναι δημόσια, την έχουμε καταθέσει, δεν αμφισβητείται από κανέναν. Και μάλιστα, βέβαια, με τις ίδιες επισημάνσεις που κάνει σε κάθε κράτος, στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε σημαντική πρόοδος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατά καιρούς και ειδικά ενόψει εκλογών, εν προκειμένω ευρωεκλογών, παίζεται στο ευρωκοινοβούλιο ένα πολιτικό παιχνίδι κατά του πιο ισχυρού κόμματος, που είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και η Νέα Δημοκρατία είναι ένα από τα πιο ισχυρά κόμματα στο ΕΛΚ».

«Όλο αυτό γιατί γίνεται; Για να κοντύνουν κάποιοι την επιτυχία της Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της χρονιάς με βάση τον ECONOMIST, όχι κάποιο ανυπόληπτο Μέσο. Η Ελλάδα είναι η χώρα που εξέλεξε ομόφωνα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και να μην ανησυχούν οι πολίτες ότι θα κοπούν κονδύλια. «Όμως, έχει αξία να ξέρουν και θα το λέμε συνέχεια, ότι ευρωβουλευτές, Έλληνες ευρωβουλευτές, όχι κάποιας άλλης χώρας, ψήφισαν ένα ψήφισμα το οποίο στο άρθρο 22 ζητάει από την Ευρώπη να αμφισβητήσει, να κόψει ή να σχετίσει κονδύλια με κάποιους όρους συκοφαντικούς. Δηλαδή, προσπάθησαν να μπλοκάρουν χρήματα που απευθύνονταν στους Έλληνες πολίτες. Δεν θα συμβεί αυτό. Δεν αποφασίζει κάτι τέτοιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά έχει τη σημασία του. Αυτοί οι οποίοι μας συκοφαντούσαν στο παρελθόν για τη δήθεν νεκρή Μαρία, αυτοί οι οποίοι προσπαθούσαν να κοπεί η χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο από την Ευρώπη συνεχίζουν και βάζουν το πολιτικό τους συμφέρον, το μικροκομματικό τους συμφέρον, πάνω από την Ελλάδα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος για τα F-16 που αναμένεται να πάρει η Τουρκία ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε αγορά όπλου, οποιοδήποτε όπλο δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται κατά συμμαχικής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ εν προκειμένω. «Αυτό είναι δεδομένο, έχει τεθεί από την αρχή και δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *