Microsoft σε Μητσοτάκη: Θέλουμε να είμαστε ένα μικρό μέρος στην ανάπτυξη της Ελλάδας

uQRSLxa7HlC11Cwa4PAT

Εύσημα στην Ελλάδα, για την πρόοδο  στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, απένειμαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Σάτια Ναντέλα και ο πρόεδρος της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, κατά την συνάντησή τους, στο Νταβός, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

 Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους κ. Ναντέλα και τον κ. Σμιθ τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.

«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ναντέλα.

«Από τη δική μας πλευρά, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η δυνατότητα να είμαστε ένα μικρό μέρος της αναπτυξιακής σας διαδρομής ως χώρας. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.

 
Με Google και Meta
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Ματ Μπρίτιν.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η προοπτική αύξησης των επενδύσεων της Google στη χώρα μας, η ευρύτερη αξιοποίηση εργαλείων που ήδη διαθέτει η Google στην Ελλάδα για προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης και τα σχέδια της εταιρείας για υπόγεια καλώδια που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System).

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Meta για διεθνείς υποθέσεις, Νικ Κλεγκ. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τεχνολογικές εξελίξεις, το μέλλον του διαδικτύου και τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση καινοτομιών στην Ευρώπη.

Κατά την παρουσία του στο Νταβός ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Greek House Davos, το οποίο προωθεί την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, αναδεικνύει την ελληνική επιχειρηματικότητα και προβάλλει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *