Κυρ. Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

26997172 scaled

Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες κατά την επίσκεψή του στον Γέρακα.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να ολοκληρωθεί η επέκταση και η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο παρά την τροπολογία που προώθησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να αποτραπεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

«Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία που ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Να το ακούσετε αυτό, γιατί χρειάζεται κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε, λέγοντας: «θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες αλλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου 2023.

«Η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη ήμερα στο τιμόνι της χώρας. Επειδή ακούμε πολλά αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία κάλπη για εμάς: Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει», είπε και επισήμανε ότι:

«Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι τελικά το κεντρικό δίλημμα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *