Δημοσκόπηση GPO: Παραμένει η κυριαρχία της ΝΔ με 22 μονάδες διαφορά – Οριακά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

ekloges kalpi 0991 454546111.jpg

Σταθερή παραμένει η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, που διενεργήθηκε για τα «Παραπολιτικά», να δείχνουν άνετη επικράτηση της στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης για τα «Παραπολιτικά», σε μεγάλο βαθμό η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ οφείλεται και στην αδυναμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταστούν για την πλειονότητα της κοινής γνώμης ισότιμοι και αξιόπιστοι διεκδικητές της εξουσίας.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έχει 22 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διψήφια ποσοστά καταγράφονται στην εκτίμηση ψήφου για το ΚΚΕ.

Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου στις ευρωεκλογές

ΝΔ: 36,4%
ΠΑΣΟΚ: 14,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 13,5%
ΚΚΕ: 10,7%
Σπαρτιάτες: 2,2%
Ελληνική Λύση: 8,2%
Νίκη: 3,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,4%
ΜέΡΑ25: 2,7%
Νέα Αριστερά: 2,9%
Άλλο: 3,2%

Πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές

ΝΔ: 28,6%
ΠΑΣΟΚ: 11,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,6%
ΚΚΕ: 8,4%
Σπαρτιάτες: 1,7%
Ελληνική Λύση: 6,4%
Νίκη: 2,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,9%
ΜέΡΑ25: 2,1%
Νέα Αριστερά: 2,3%
Άλλο: 2,5%
Λευκό – Άκυρο: 1,6%
Δεν θα ψηφίσω: 2,4%
Αναποφάσιστοι: 17,5%

«Ακούνητος» σε δημοφιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει αδιαμφισβήτητη, παρά τη μικρή κάμψη, και σε μεγάλη απόσταση από όλα τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Κουτσούμπας συνεχίζει να είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα δημοφιλίας, ενώ κάμψη καταγράφονται στα ποσοστά αποδοχής του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμα να κεφαλαιοποιήσει την αδυναμία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εδραιωθεί ως ο βασικός αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη.

Η επόμενη μέρα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τα απόνερα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το 30,4% του συνόλου των ερωτηθέντων στην έρευνα θεωρεί ότι όλα όσα έγιναν στο Συνέδριο ενίσχυσαν τη θέση του κ. Κασσελάκη, έναντι 55,9% που θεωρεί ότι ο σημερινός πρόεδρος βγήκε αποδυναμωμένος.

Η παρέμβαση του τέως προέδρου Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίζεται αρνητικά από το 69,1% του συνόλου, ενώ εντός του ΣΥΡΙΖΑ η άποψη μεταξύ των δύο υποομάδων είναι σχετικά ταυτόσημη, με το ένα τρίτο να θεωρεί θετική την παρέμβαση του και το 60% περίπου αρνητική.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *