Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα «έρχεται» το WiFi σε όλους τους χώρους σταθμών του Μετρό με την ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο».
Πιο συγκεκριμένα, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΣΤΑ.ΣΥ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκινά σειρά δράσεων που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες προς τους επιβάτες υπηρεσίες και θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ψηφιακή θωράκιση της ΣΤΑΣΥ.
Σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ η αρχή θα γίνει με την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμου WiFi σε όλους τους χώρους σταθμών του Μετρό, με την ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο». Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες του Μετρό θα μπορούν κατά την παραμονή τους στους σταθμούς να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η έναρξη της υλοποίησής του έργου αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα ανακοινωθούν οι σταθμοί εγκατάστασης και το ακριβές χρονοδιάγραμμα.
Ψηφιοποίηση της ΣΤΑ.ΣΥ
Λύση στο πρόβλημα της καθημερινής διαχείρισης μεγάλου όγκου πληροφοριών και εγγράφων, έρχεται να δώσει η επικείμενη ψηφιοποίηση του Τεχνικού και Διοικητικού Αρχείου της ΣΤΑ.ΣΥ. Η ψηφιοποίηση αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στον ανασχεδιασμό του τρόπου εσωτερικής οργάνωσης των υπηρεσιών, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη μείωση του διοικητικού κόστους, καθώς και την προστασία του αρχείου από φυσική φθορά, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και την αξία του ιστορικού αρχείου του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, της ιστορικής, πρώτης γραμμής Μετρό της Αττικής.
Παράλληλα, δρομολογείται η καθολική αντικατάσταση του υφιστάμενου Συστήματος Ψηφιακής Σήμανσης Σταθμών (οθόνες προβολής ενημερωτικού και διαφημιστικού περιεχομένου σε όλους τους χώρους των σταθμών Μετρό) από ένα ενιαίο σύγχρονο σύστημα Ψηφιακής Σήμανσης. Το ανανεωμένο αυτό σύστημα θα δώσει στη ΣΤΑ.ΣΥ. ευελιξία και δυναμική στον τομέα της ψηφιακής σήμανσης, ένα πεδίο απαραίτητο για τη συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση του επιβατικού κοινού. Η ευκολία διαχείρισής του, οι μειωμένοι χρόνοι συντήρησης και το μειωμένο συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης του, προσμετρώνται στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.
Τέλος, εν μέσω ψηφιακών εξελίξεων, η προμήθεια και λειτουργία Σύγχρονου ERP, φιλοδοξεί να καλύψει τις τρέχουσες επιχειρησιακές ανάγκες της ΣΤΑ.ΣΥ και ταυτόχρονα να υποστηρίξει ψηφιακά την εταιρεία. Η χρήση ενός λογισμικού ολοκληρωμένης διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμό των διαδικασιών, θα επιφέρει σημαντικές λειτουργικές βελτιώσεις, στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.