tellogloutelloglou

«Υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών το 2017 και το 2018 που δεν αφορούν μόνο τον κύριο Μητσοτάκη» δήλωσε ο Τάσος Τέλλογλου  μετά την μαραθώνια κατάθεσή του στον Ισίδωρο Ντογιάκο, η οποία διήρκησε 3,5 ώρες.

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που ήταν όλες τις διαπραγματεύσεις της με την ελληνική κυβέρνηση από τo 2013 έως το 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό» τόνισε.

 «Η έκταση που έχει πάρει σήμερα [το ζήτημα] και το γεγονός ότι αυτά χρησιμοποιούνται συνδυαστικά δίνει μια καινούργια ποιότητα στο πρόβλημα. Υπάρχει ακόμα πεδίο έρευνας» δήλωσε.

 «Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθουν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν αγοράστηκαν αυτά τα λογισμικά, για λόγους που δεν ξέρω. Υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια επικοινωνιών το 2017 και το 2018, που δεν αφορούν μόνο τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και το ΚΚΕ που έκανε επίσημη καταγγελία. Γι’ αυτές τις καταγγελίες δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα όσο υπάρχει ο νόμος του 2021, ο οποίος έχει και αναδρομική ισχύ. Ισχύει και για τις επισυνδέσεις πριν την ψήφιση αυτού του νόμου. Άρα η συζήτηση είναι αδιέξοδη μέχρι να αλλάξει αυτός ο νόμος» συμπλήρωσε ο Τέλλογλου.

«Δεν ήταν η επιλογή να αγοραστεί το Predator, αλλά το Pegasus. Αυτό «κάηκε» όμως μετά το 2018. Αυτό προσέφερε και μερικές διασφαλίσεις μέσω logs. Το Predator δεν έχει κάτι τέτοιο. Το Pegasus είναι ακριβότερο και με μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης και ίσως γι’ αυτό προτιμήθηκε αυτό. Δεν γνωρίζω αν το εχει η ΕΥΠ το σύστημα αυτό. Το Predator μπορεί να πουληθεί και με σειρές τηλεφώνων. Εγώ βλέπω ότι και στην περίπτωση του Θανάση Κουκάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκε ο συνδυασμός δύο πραγμάτων: της νόμιμης συνακρόασης και της εισαγωγής του παράνομου λογισμικου. Όταν ο Ανδρουλάκης δεν πάτησε το link, υπηρχε η νόμιμη συνακρόαση. Στον Κουκάκη που πάτησε το link, όταν έκανε καταγγελία για τη νόμιμη επισύνδεση, σταμάτησε η παρακολούθησή του. Μου ζητήθηκε να ονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα και ανέφερα ότι αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τις συνθέσεις των εταιρειών. Είναι γνωστό ποιοι είναι οι εκπρόσωποι αυτοί» δήλωσε ο Τέλλογλου.

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *