Screenshot_361-1.jpgScreenshot_361-1.jpg

«Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώθουμε περήφανοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εξάλλου, αυτό πρέπει να κάνουμε γιατί η κοινωνία περιμένει απαντήσεις από εμάς. Έχει ανάγκη από ένα αριστερό, προοδευτικό, οικολογικό, σύγχρονο κόμμα με κυβερνητική πρόταση που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Όπως πρόσθεσε, «αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και θα είμαστε περήφανοι αν το πετύχουμε αυτό, γιατί όλοι και όλες ξέρουμε ότι ένα αριστερό, ένα προοδευτικό κόμμα στηρίζεται σε κοινές ιδεολογικές αρχές, αυτές πρέπει να αναδιατυπώσουμε και να κριθούμε».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι αυτή η πολιτική συζήτηση έχει προτεραιότητα και πως κανείς δεν περισσεύει. «Πρέπει όλες και όλοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο με στόχο τη συλλογικότητα και την ενότητα, που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία. Αυτός είναι και ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι ανάγκες της κοινωνίας», σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συλλογικότητα και η ενότητα πρέπει να εκπέμπονται από όλες και όλους και «αυτή η υποχρέωσή μας αφορά όλους και όλες. Και φυσικά και εμένα, και τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, και όλα τα στελέχη μας. Πρέπει να προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις διαφωνίες και τις αντιθέσεις». Σχολίασε ότι μετά την εκλογή Κασσελάκη «υπήρξαν συμπεριφορές συντρόφων που ξεπερνούσαν τα όρια» και πως «αυτές πρέπει να εισαχθούν και να εξεταστούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί ένα νέο κόμμα και μία νέα πρόταση προς την κοινωνία. Τόνισε ότι αφού δεν έχει γίνει ακόμη η ΚΕ, δεν έχει συγκροτηθεί η επιτροπή θέσεων και δεν έχει γίνει ακόμη το συνέδριο «που θα συζητήσουμε πολιτικά για την ταυτότητα του κόμματος, την ιδεολογική μας βάση, πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποια είναι η θέση και η στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;». Υποστήριξε ότι «είναι λάθος η κριτική να γίνεται με προσωπικούς και όχι πολιτικούς όρους και μάλιστα εκτός των οργάνων του κόμματος» για να προσθέσει ότι «φύσει και θέσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν αμφισβητείται. Η αναζήτηση αφορά το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πιο δυνατός για να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία».

Σχετικά με τη χθεσινή εκδήλωση της εφημερίδας «Η Εποχή», όπου ομιλητής ήταν, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι δεν παρευρέθηκε επειδή πιστεύει πως η συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για την πολιτική ταυτότητά του πρέπει να γίνει στα όργανα του κόμματος. «Δεν θεωρώ ότι είναι λάθος, ιδιαίτερα στην Αριστερά, να συζητάμε δημόσια για όσα μας απασχολούν, αλίμονο. Αλλά πρέπει να προσέχουμε δύο πράγματα. Πρώτον, το καταστατικό μας και δεύτερον, αυτό που μας ενώνει που εγώ ονόμασα αριστερή ηθική. Η δεοντολογία, δηλαδή, που επιτάσσει η συντροφικότητά μας», επεσήμανε.

Για το εάν θα υπάρξει «ειρηνευτική πρωτοβουλία» ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να οδηγηθεί στο συνέδριο με ενότητα, υποστήριξε ότι οι τοποθετήσεις του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, και οι αποφάσεις στο Εκτελεστικό Γραφείο στις 26/10 και στην ΚΟ στις 31/10 «ήταν δύο διαβεβαιώσεις στην κατεύθυνση να επικρατήσει ψυχραιμία, σύνθεση και ενότητα στην πορεία προς την ΚΕ και το συνέδριο». «Θεωρώ ότι έχουν πληθύνει οι φωνές που λένε με ψυχραιμία και σοβαρότητα να συνεχίσουμε και αυτή η συλλογική αγωνία εκφράστηκε και στα όργανα», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Στ. Κασσελάκη-Ν. Ανδρουλάκη και το εάν υπάρχει πρόθεση για λήψη πρωτοβουλιών από κοινού, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η πρόσκληση κοινών δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου υπερβαίνει τα όρια της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και απευθύνεται σε όλο το δημοκρατικό κόσμο», καθώς «είναι μία δημοκρατική κρίση που έχει πλήξει βασικές συνταγματικές αρχές, τη βάση του κράτους δικαίου, και μας έχει εκθέσει στην ευρωπαϊκή κοινότητα και διεθνώς». Σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τόσα ευρήματα από Ανεξάρτητες Αρχές και από την Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η κυβέρνηση να εξακολουθεί να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα και να πετάει το μπαλάκι στη δικαιοσύνη». «Είναι απαράδεκτο ότι στην Ελλάδα ενενήντα δύο τηλεφωνικοί αριθμοί πολιτικών προσώπων, αξιωματούχων, υπουργών, στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και εισαγγελέων παρακολουθούντο από κακόβουλο λογισμικό», τόνισε. «Προφανώς πρέπει να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και αυτή η πρόσκληση αφορά όλο τον δημοκρατικό κόσμο», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *