Άδ. Γεωργιάδης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για βουλευτές και υπουργούς να μην ψηφίσουν τον νόμο

Adonis_georgiadis georgiadhs 11112122121111.jpg

Την απόλυτη στήριξή του στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων εκφράζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Την πρώτη μέρα που ξεκίνησε στο δημόσιο διάλογο η συζήτηση περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είχα ξεκαθαρίσει ότι πρέπει πρώτα να δούμε το νομοσχέδιο και μετά να τοποθετηθούμε για το αν θα ψηφίσουμε υπέρ ή κατά», γράφει αρχικά στο άρθρο του.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, οιοσδήποτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον υπουργός να μην ψηφίσει αυτό τον νόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Ως προς το γάμο, τι αλλάζει με το νέο σ/ν; Ένα σύμφωνο συμβίωσης που σήμερα υπογράφεται σε ένα συμβολαιογραφείο, θα υπογράφεται ενώπιον ενός δημάρχου σε ένα δημαρχείο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει: «Είναι αυτός πραγματικός λόγος για να τσακωθούμε;»

Ολόκληρο το άρθρο του Άδωνι Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Τα Νέα»

«Την πρώτη μέρα που ξεκίνησε στον δημόσιο διάλογο η συζήτηση για τον νόμο περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είχα ξεκαθαρίσει ότι πρέπει πρώτα να δούμε το νομοσχέδιο, και μετά να τοποθετηθούμε για τον αν θα ψηφίσουμε υπέρ ή κατά.

Μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του κυρίου Πρωθυπουργού και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος οιοσδήποτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον υπουργός, να μην ψηφίσει αυτό τον νόμο διότι εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι στην Ελλάδα πια δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις ως προς την ερωτική επιλογή ενός ανθρώπου και ως προς τα δικαιώματά του που απορρέουν ένεκα αυτής, το μόνο που έμενε να συζητήσουμε ήταν το θέμα της τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης μητέρας.

Ο νόμος που τελικά προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύω ότι έχει βρει μια απόλυτη ισορροπία και εξηγούμαι το γιατί. Ως προς τον γάμο, τι αλλάζει; Ενα σύμφωνο συμβίωσης που σήμερα υπογράφεται σε ένα συμβολαιογραφείο, θα υπογράφεται ενώπιον ενός δημάρχου σε ένα δημαρχείο. Είναι αυτός πραγματικός λόγος για να τσακωθούμε;

Δεύτερον, ως προς την υιοθεσία που έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, ήδη από το 1946 προβλέπεται στην Ελλάδα η υιοθεσία από έναν άγαμο άνδρα ή από μία άγαμη γυναίκα. Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο; Ότι πια μπορούν να το υιοθετούν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες, δηλαδή ότι μπορεί να το υιοθετεί το ζευγάρι. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο δρα βλαπτικά ως προς τα δικαιώματα του παιδιού;

Ας αναλογιστούμε όλοι τι πραγματικά είναι καλύτερο για το ίδιο το παιδί. Να μεγαλώνει με έναν γονέα και να έχει την ανασφάλεια, που θα βρεθεί, εάν συμβεί κάτι σε αυτόν τον έναν γονέα ή να έχει μεγαλύτερη εξασφάλιση και σταθερότητα στη ζωή του με τους δύο γονείς;

Άρα, η σχετική συζήτηση είναι κατά βάσιν υποκριτική. Δεν έχει να κάνει με το παιδί, γιατί για το παιδί σίγουρα είναι καλύτερο να έχει δύο γονείς από έναν. Γίνεται καθαρά για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους, που μπορεί να είναι σεβαστοί, αλλά καλύτερα να εξηγηθούν ως τέτοιοι.

Δεν βλέπω λοιπόν ούτε ως προς τα δικαιώματα των παιδιών μια βλαπτική για τα παιδιά μεταβολή από τα ισχύοντα εδώ και περισσότερο από 70 χρόνια. Αντιθέτως, το νομοσχέδιο επαναλαμβάνω είναι ισορροπημένο τόσο γιατί δεν υιοθετεί την παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια, όσο και γιατί δεν υιοθετεί των κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά ατυχή τίτλο ‘Γονέας 1’ και ‘Γονέας 2’, διατηρώντας τις παραδοσιακές ονομασίες που δημιουργούν την εικόνα της οικογένειας εδώ και αιώνες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *