Υλικά για το χταπόδι κρασάτο.
- 1 χταπόδι (1,5 έως 2 κιλά)
- 4-5 κρεμμύδια ξερά
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- Μισό κιλό κόκκινο κρασί
- 4-5 φύλλα δάφνης
- Μαύρο πιπέρι
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. τοματοπελτές
- 1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
- 1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το χταπόδι με λίγο νερό και μία κουταλιά της σούπας ξύδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά.
- 2. Όταν το χταπόδι βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και κόψτε το κάθε πλοκάμι του σε δύο ή τρία κομμάτια.
- 3. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο, το χταπόδι, το κρασί και τα μπαχαρικά.
- 4. Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτετε τον πελτέ κι ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίξτε το μισό ζωμό, στον οποίο έβρασε το χταπόδι.
- 5. Βράστε το χταπόδι σκεπασμένο για μία ώρα περίπου. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε.