koronoioskoronoios

Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι πιο μεταδοτική αλλά λιγότερο επικίνδυνη, ωστόσο μπορεί να είναι και «αόρατη», σύμφωνα με επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι εντόπισαν μια παραλλαγή της που δεν «αναγνωρίζεται» από τα PCR τεστ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Guardian», οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των συγκεκριμένων κρουσμάτων μέσα σε μόλις μία μέρα (από τα 101 στα 437).

Στα συνηθισμένα τεστ εντοπίζονται οι περιπτώσεις αυτές ως κρούσματα κορωνοϊού, και αν γίνει γονιδιακή ανάλυση αναγνωρίζεται και η μετάλλαξη Όμικρον, όμως λόγω μιας συγκεκριμένης γενετικής τροποποίησής τους μπορεί να μη γίνει εντοπισμός από τα μοριακά τεστ.

Υπολογίζεται ότι το 6% των 709 περιπτώσεων της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν καταχωριστεί στη βάση γονιδιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήκουν σε αυτή τη μη ανιχνεύσιμη από τα μοριακά τεστ παραλλαγή.

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν ο συγκεκριμένος τύπος της μετάλλαξης μεταδίδεται πιο εύκολα, αλλά, λόγω του γεγονότος ότι έχει διαφορετικό γενετικό τύπο, δεν αποκλείεται να έχει και διαφορετική συμπεριφορά.

Ανεπίσημα, ορισμένοι ερευνητές την αποκαλούν «αόρατη Όμικρον» και παραμένει μυστήριο το πώς προέκυψε ο συγκεκριμένος τύπος της μετάλλαξης.

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *