Υλικά
300γρ μακαρόνια σπαγγέτι
3 κσ ελαιόλαδο
1 κιλό γαρίδες με τα κεφαλάκια τούς
2κσ πολτό ντομάτας
1/4 ποτήρι ούζο
1 κύβο λαχανικών
1σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1κρεμμιδάκι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο καυτερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας το κέλιφως από το σώμα αφήνοντας το κεφάλι γιατί εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Δεν πετάμε το κέλιφως αλλά βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε, στραγγίζουμε κρατάμε το μισό ζωμό για σάλτσα και με το άλλο μισό ζωμό συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται και βράζουμε τα μακαρόνια .
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, κρεμμύδι και ρίχνουμε τις γαρίδες, τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές για 3 λεπτά όταν αλλάζει χρώμα σβήνουμε με 1/4 ποτήρι ούζο μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε από τη κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε πολτό ντομάτας, ρίχνουμε το κύβο λαχανικών και μετά από το ζωμό που είχαμε φτιάξει, βάζουμε αλάτι πιπέρι και λίγο μπούκοβο καυτερό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια και γαρίδες.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.