Χταπόδι κρασάτο από τον Πατέρα Επιφάνιο.

Υλικά για το χταπόδι κρασάτο.

  • 1 χταπόδι (1,5 έως 2 κιλά)
  • 4-5 κρεμμύδια ξερά
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό κιλό κόκκινο κρασί
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • Μαύρο πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.σ. τοματοπελτές
  • 1 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση

  • 1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το χταπόδι με λίγο νερό και μία κουταλιά της σούπας ξύδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά.
  • 2. Όταν το χταπόδι βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και κόψτε το κάθε πλοκάμι του σε δύο ή τρία κομμάτια.
  • 3. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο, το χταπόδι, το κρασί και τα μπαχαρικά.
  • 4. Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτετε τον πελτέ κι ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίξτε το μισό ζωμό, στον οποίο έβρασε το χταπόδι.
  • 5. Βράστε το χταπόδι σκεπασμένο για μία ώρα περίπου. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *