Αυτή η συνταγή για vegan σαλάτα του Καίσαρα είναι μια δροσερή και γευστική εκδοχή της κλασικής σαλάτας, ιδανική για χορτοφαγικές και vegan διατροφές. Τα τραγανά μαρούλια, τα ζουμερά ντοματίνια, τα κρουτόν και η κρεμώδης vegan σάλτσα “Caesar” συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια σαλάτα με πλούσια γεύση και υφή.
Υλικά για την συνταγή
Για τη σαλάτα:
- 2 μαρούλια romaine, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρουτόν (φτιαγμένα με vegan ψωμί)
- 1/4 φλιτζάνι vegan τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα “Caesar”:
- 1/2 φλιτζάνι vegan μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη, ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο, αν χρειαστεί)
Οδηγίες
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαρούλια, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.
Για τη σάλτσα “Caesar”:
- Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τη vegan μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή υφή.
Σερβίρισμα:
- Περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα “Caesar” και ανακατέψτε καλά.
- Γαρνίρετε με vegan τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη σαλάτα, όπως καρότο, αβοκάντο ή ψητή πιπεριά.
- Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας vegan κρουτόν ψήνοντας κύβους vegan ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αν δεν έχετε vegan μαγιονέζα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με vegan γιαούρτι ή μείγμα από tofu και χυμό λεμονιού.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγη vegan Worcestershire sauce στη σάλτσα “Caesar” για πιο πικάντικη γεύση.