boylh vouli 2 11212222 1.jpgboylh vouli 2 11212222 1.jpg

Αλλαγές σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα συζητηθεί αύριο στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι «καθοριστικό για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας, καθώς οι παρεμβάσεις του στη γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, προσφέρουν νέες δυνατότητες και προοπτικές στους ασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα».

Στόχος του εν λόγω νομοσχεδίου σύμφωνα με τον ίδιο είναι να κλείσουν εκκρεμότητες και η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών «για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, προσφέροντας στους παραγωγούς μας, τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα ευρύτατης διαβούλευσης με τους θεσμικούς φορείς του χώρου. Μαζί, χτίζουμε το αύριο της ελληνικής αγροτικής παραγωγή».

Το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» περιλαμβάνει τομές στον τρόπο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και τη μεταρρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας.

Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (αγροβολταικά) σε γη υψηλής παραγωγικότητας, συνεχίζοντας παράλληλα την αγροτική εκμετάλλευση των συγκεκριμένων εδαφών.

Οι κυριότεροι στόχοι του Σχεδίου Νόμου

* Η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων για τον σταυλισμό των ζώων που θα στηρίζει τη βιωσιμότητα των μικρών κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

* Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η παροχή λύσεων στο χρόνιο πρόβλημα των ενδικοφανών αλιευτικών προσφυγών.

* Εισαγωγή ρυθμίσεων για τον αλιευτικό τουρισμό και τις υδατοκαλλιέργειες.

* Η δημιουργία επαρκούς πλαισίου για την παράλληλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και λειτουργία Φ/Β σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

* Η επίλυση χρόνιων προβλημάτων των παραγωγών, εξασφαλίζοντας την εν γένει βιωσιμότητά τους.

* Η ρύθμιση ζητημάτων των πληγέντων από πυρκαγιές και πλημμύρες των τελευταίων μηνών, που περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή αποζημίωση (100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής) από τον ΕΛΓΑ.

* Η διευθέτησης και ο εξορθολογισμός λειτουργικών, κανονιστικών και νομοθετικών ζητημάτων πάσης φύσεως.

* Η εξασφάλιση της βελτίωσης της λειτουργίας οργανισμών.

* Η σύσταση Αγροτικών Τμήματων στα Επιμελητήρια ενισχύοντας την αγροτική επιχειρηματικότητα.

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *