Screenshot 377Screenshot 377

Άκαρπες αποδεικνύονται οι έως τώρα έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο έπεσε χθες ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας με την πτώση του Phantom F-4, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγκυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, την στιγμή που έρευνες επεκτείνονται.

«Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα»

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κυβερνήτης του άλλου F-4 Phantom ήταν μάρτυρας στη συντριβή του μοιραίου μαχητικού.

«Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε ο πιλότος του 1ου αεροσκάφους στους συναδέλφους του μόλις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού για την ανεύρεση του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη μετά την πτώση του μοιραίου F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και τον Γιώργο Σιδέρη, στο Κατάκολο όπου χθες εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους έχει μεταφερθεί ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων για να εντοπίσουν κάτι στον βυθό της περιοχής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων, για να βοηθήσει τις έρευνες των στελεχών από τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και όχι μόνο που μετέχουν στις έρευνες. Ελικόπτερα του Σούπερ Πούμα, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού χτένιζαν και τη νύχτα την περιοχή με τα μέσα που διαθέτουν για την έρευνα και διάσωση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, σήμερα στην περιοχή επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών και τρεις δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

Επιπλέον, πέραν των ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και Super Puma που επιχειρούν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *