8 martiou 28 martiou 2

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια ευκαιρία για να θυμηθούμε τα σημαντικά άλματα που έχουν σημειωθεί προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για μία κοινωνία ίσων δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα όμως η 8η Μαρτίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για να προβληματιστούμε για όσα συμβαίνουν και υπονομεύουν την ασφάλεια, τη ζωή και την θέση της γυναίκας.

Όσο εξακολουθούν να καταγράφονται φαινόμενα γυναικοκτονιών, κοινωνικής ανισότητας και ατιμωρησίας της Βίας κατά Γυναικών, κανείς μας δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος. Χρέος όλων μας είναι να εργαστούμε για μια δημοκρατική κοινωνία και τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς πλαισίου δικαιοσύνης και ισότητας. Απαιτείται να εκπαιδευτούμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, κορίτσια και αγόρια, να ζουν και να λειτουργούν, τόσο σε επίπεδο οικογένειας, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας ισότιμα. Μόνο μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα σημειωθούν ουσιαστικά βήματα προόδου στο επίπεδο των δικαιωμάτων και του σεβασμού γυναικών.

Είναι χρέος όλων μας, κάθε συνειδητοποιημένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας και διακρίσεων. Στην Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις και σειρά πρωτοβουλιών συμβάλλουμε στην προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης της γυναίκας και ταυτόχρονα υλοποιούμε δράσεις αντιμετώπισης της βίας. Στο πλαίσιο αυτό μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής χρηματοδοτούνται  με 9,49 εκατ. ευρώ προγράμματα και δομές, όπως ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει ασφαλής, χωρίς να υφίσταται βίαιη μεταχείριση με πρόφαση το φύλο, την καταγωγή, την κοινωνική τάξη και τη σεξουαλική επιλογή του, είναι ένα δικαίωμα ιερό, αυτονόητο και απαράγραπτο.

Τιμούμε όλες τις γυναίκες, μητέρες, συζύγους και εργαζόμενες, οι οποίες ανάμεσα στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και της απειλής της παγκόσμια ειρήνης, μάχονται και δημιουργούν το γόνιμο έδαφος και τη μήτρα μέσα στην οποία θα καταστεί εφικτή  η ανάκαμψη μιας κοινωνίας βιώσιμης με λιγότερη βία και περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη και πρόοδο».

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *