alexis tsipras  e1686062845573alexis tsipras e1686062845573

Τη θέση ότι το «κύμα ακρίβειας και η τρομακτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προμηνύει μια κοινωνική έκρηξη», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογράμμισε τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους διότι, όπως είπε, «συνειδητοποιούμε ότι μετά από 8 χρόνια κρίσης, 2 χρόνια πανδημίας βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, κυρίως όμως για τους εργαζόμενους».

Ανέφερε ότι η βιομηχανία θα έπρεπε να είναι βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Δυστυχώς δεν είναι», σχολίασε, προσθέτοντας πως «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πραγματική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα». Ανέφερε επιπλέον ότι το φαινόμενο της «εργολαβοποίησης» είναι κυρίαρχο την ώρα που οι μισθοί παραμένουν σε επίπεδο προ κρίσης ενώ οι τιμές των βασικών προϊόντων και της ενέργειας αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από κοινό διάλογο «να βρούμε λύσεις ώστε να μπει ένα φρένο στην συνολική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας, την διατήρηση των θέσεων εργασίας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομοσπονδιών, σύμφωνα με κομματικές πηγές, «τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση ότι όλα τα προβλήματά τους πηγάζουν από τον αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη». Κύριο και βασικό τους θέμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ήταν οι απολύσεις οι οποίες ξεκίνησαν από τα Λιπάσματα, μετά στα πετρέλαια Καβάλας και τώρα έρχεται η ΛΑΡΚΟ.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών σημείωσαν ότι «υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τις εργολαβοποιήσεις που συνδέονται άμεσα με τις απολύσεις», με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, Παναγιώτη Κοντοσιάδη, να αναφέρει ότι «απολύουν για να απενεργοποιήσουν».

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *