xania girokomeio idiokthtria anakritis.jpgxania girokomeio idiokthtria anakritis.jpg

Επεισοδιακή η αποχώρηση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων. Η απολογία της ολοκληρώθηκε νωρίτερα το Σάββατο

Κατά την έξοδο της επικεφαλής του γηροκομείου της φρίκης από την εισαγγελία, Χανίων, συγγενείς θυμάτων την αποδοκίμασαν. Ο γιος μίας ηλικιωμένης που έχασε τη ζωή της στη δομή, φώναζε: «Πού είναι η μάνα μου, πού είναι η βέρα της», κατηγορώντας τις ιδιοκτήτριες ότι έκλεψαν τη νεκρή.

Όπως σημειώνουν zarpanews.gr και cretrapost.gr, η ιδιοκτήτρια και η κόρη της απολογούνταν για περίπου 3,5 ώρες, ενώ η απόφαση για την προσωρινή κράτησή τους ή όχι θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των επτά κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Έξω από το χώρο του δικαστικού μεγάρου Χανίων υπήρχαν συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή, κάποιοι εκ των οποίων αποδοκίμαζαν τους κατηγορουμένους κατά την προσέλευσή τους και κάποιοι που δηλώνουν συμπαραστάτες τους.

«Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;»

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή, «Φως στο Τούνελ» και το MEGA, μίλησε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, η οποία έκανε και μια δήλωση που θα συζητηθεί λέγοντας: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;».

Τουλάχιστον οργή και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποδίδεται σε μεγάλο μέρος του προσωπικού απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά κατά των τροφίμων της δομής, ενίοτε και βίαιη.

Η δικογραφία εστιάζει σε 30 περιπτώσεις θανάτων και σε 8 απόπειρες θανάτωσης, όμως από την Ασφάλεια Χανίων εκτιμάται ότι οι προκληθέντες θάνατοι από τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι κατά πολύ περισσότεροι, όμως λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν κατέστη εφικτό η περαιτέρω διερεύνηση της φρικτής αυτής υπόθεσης.

Αναφέρεται ακόμα ότι κατά το χρονικό διάστημα της 12ετούς δράσης της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος εκατομμυρίων ευρώ. 

Στη δικογραφία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι η ποσότητα της χορηγούμενης σε καθημερινή βάση τροφής ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη, η ποιότητά της χαμηλή και η χορήγησή της γινόταν ταχύτατα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λόγω πίεσης. Σε βαθμό που, όπως υποστηρίζεται, είχαν παρατηρηθεί περιστατικά εισροφήσεων τροφών (πνιγμών).

Aναφέρεται ότι με βάση την επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων, εσόδων, εξόδων, δαπανών κ.λπ. για τη σίτιση των φιλοξενουμένων φέρεται ότι η ημερήσια δαπάνη που καταβαλλόταν από τη δομή για τη σίτιση εκάστου ηλικιωμένου ήταν 0,55 ευρώ!

Κρέας έτρωγαν σπάνια, φρούτα ελάχιστα και έπιναν γάλα αραιωμένο με νερό.

Καταλογίζεται ότι χορηγούσαν ακόμα και αποφάγια προηγούμενων γευμάτων, ακόμα και επικίνδυνα εντόσθια ζώων που παρέχονταν δωρεάν από επιχειρηματίες του είδους.

Από eri_panagou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *